You are currently viewing Swarovski skills camp 2023

Swarovski skills camp 2023

Imamo veliko zadovoljstvo da vas obavestimo da smo bili deo Swarovski optik Skills Camp 2023, održanog u Italiji na prelepim obroncima Apenina u mestu Le Casellacce, gde je kompanija Swarovski optik izgradila kamp u kom se mogu u prelepom ambijentu isprobati praktično svi proizvodi kompanije i to uz prisustvo izuzetnih eksperata.

Na Swarovski optik Skills Camp 2023 bili smo prisutni od 9.-11. maja i imali priliku da prođemo prvog dana kroz upoznavanje sa visokim standardima kompanije i kompletan teorijski program optičkih uređaja koji su bili zadatak ovog kampa. Fokus kampa bio je na proizvodima: Swarovski Optik EL Range 42 TA, Swarovski Optik dS 5-25×52, Swarovski Optik tM35 (termalni clip-on), Kahles Ti+ (termalni monokulari), kao i Kahles K serija sportsko-taktičkih optika.
 
 
Drugi dan smo počeli u neodoljivom seoskom ambijentu Le Casellacce u čijem sklopu se nalaze Swarovski kancelarija, prodavnica, restoran i najvažnije strelište. Imanje je smešteno na padinama Apenina, okružen pretežno šumskim lovištem u kom tu i tamo promiču livade i proplanci. Iako su se često smenjivali kiša i magla, ništa nije moglo da ugrozi program, zahvaljujući perfektnoj organizaciji i unapred dobro pripremljenim objektima za teorijski deo programa i strelište za praktični deo. 
   
Imali smo priliku i zadovoljstvo da sa jedinstvenim i višefunkcionalnim dvogledom EL Range 42 TA prođemo kroz ceo set up proizvoda i praktično testiramo sve mogućnosti od kojih su balistički kalkulator i podešavanje za korišćenje do tri različite puške, tako i Tracking Assistant opciju, svakako jedinstvene u svetu. 
Podešavanje Swarovski Optik dS 5-25×52 i pucanje na preko 460m svakako više je uživanje nego obaveza napornog radnog dana. Svakako posle rukovanja ovim moćnim nišanom imamo sigurnost u njegove zaista velike domete.
 
Testirali smo i termalne uređaje, clip-on tM35 je pokazao da je posle njegovog montiranja na optički nišan iz serije Z8i, grupa pogodaka na istom mestu kao i sa samim optičkim nišanom. Tako su i dva modela Kahles Helia Ti18+ i Ti35+ u svetu termalnih monokulara pokazali da može biti još inovacija.
 
 
Za nas najzahtevnije i svakako najizazovnije bilo koristiti vrhunske u sportsko-taktičkom streljaštvu optičke nišane Kahles Helia K525i koji su montirani na vrhunskim takmičarskim puškama, a uz vrhunskog sportskog strelca i njegove savete lako smo pogađali zadate mete na preko 550m i brzo povećali apetite za veće daljine i LR streljaštvo.
 
Na strelištu smo koristili modele pušaka Blaser R8, Sauer 101, Tikka T3X i takmičarske Custom made set-ove
Uveče smo imali volontersku turu po lovištu i imali prilike da osmotrimo više grla srna i nekoliko grla lopatara.
Ceo događaj je funkcionisao na visokom nivou, uz veliku ljubaznost celog Swarovski optik tima koji je bio tu za svako naše pitanje, takođe uslovi u kojima smo bili smešteni i ugošćeni, opijeni čarima italijanske kuhinje pomoći će da ne zaboravimo ovaj događaj. Zadovoljstvo je bilo učiti od eksperata sa kojima delimo istu strast.
 
Svakako donosimo pregršt iskustva u tome kako možemo da pomognemo krajnjem korisniku Swarovski optik proizvoda.
Iskoristićemo priliku da pozovemo sve naše kupce EL Range 42 TA i dS 5-25×52 da dođu do naše radnje kako bi im pomogli našim iskustvom da iskoriste maksimum iz svojih proizvoda, ka što kaže kompanija Swarovski optik „SEE THE UNSEEN“

Ostavite odgovor