Poučeni iskustvom u višegodišnjem radu sa različitim tipovima oružja, a sa sve većom potražnjom domaćih lovaca za povoljnom i pouzdanom lovačkom puškom, prodavnica lovačke opreme „Srndać“ u svoj asortiman pušaka sa glatkim cevima, uvrstila je brend turskog proizvođača oružja „FRANCOLIN“.

Asortiman pušaka je pažljivo probran, deo pušaka je izabran osluškujući želje i zahteve domaćih lovaca. Takođe zahtevani su najkvalitetniji dostupni materijali za izradu delova, naročita pažnja se obratila na kvalitet cevi i završnu obradu.

Paletom proizvoda dominira  bok sačmarica Francolin S-16, od modela Deluxe (ručno graviranih-unikatnih u jednu ruku) kompletno izrađenih od čelika, standardnih S-16 AL312 u kal. 12/76 i S-16 AL 320 u kal 20/76, te srodnih modela S-16 FDE sa zaštitnim premazom u desert nijansi, kao i S-16 Trap puška u kal. 12/70 namenjena sportskom streljaštvu. Sve puške poseduju izmenjive čokove.

 

Drugi deo upotpunjuju polu-automatske puške model Pomarina, koji funcioniše na principu pozajmice gasova i Favorix koji radi na principu inercije. Poluautomatske lovačke puške Francolin su dostupne u nekoliko modela koji se razlikuju uglavnom u materijalima od kojih su izrađeni kundak i potkundak puške (drvo ili sintetika). Naročito se ističe model Pomarina Slug  (i naši kupci su izrazili veliku želju) koji poseduje dve cevi dužine 51cm (sa prednjim i zadnjim meh. nišanima namenjena lovu na crnu divljač) i 71cm sa iz(sa standardnom mušicom za lov sitne divljači). Francoline Pomarina modeli poseduju integrisan prihvat za montažu na baskuli, namenjen montiranju optičkih nišana.

Takođe nismo zaboravili ni ljubitelje jednometnih prelamača, koji mogu da biraju između modela sa drvenim i sintetičkim kundakom. Veoma atraktivne kako za lovce tako i za sve ljubitelje oružja  su modeli LVR410, puška koja funkcioniše na pricipu poluge u kal. 410 i u istom kalibru revolverski model XR410 koji poseduje takozvano burence koje ima kapacitet od 5 lovačkih patrona. Tu su još modeli atraktivnog dizajna BOSS-25 sa izmenjivim magacinima sa kojima proizvođač ima bogato iskustvo opskrbljujući dugo tržište SAD-a. Četiri modela „pumparica“ koje su uvek dobar izbor za sport i zabavu, koje razlikuju kako modelima kundaka tako i kapacitetom magacina, a krasi ih besprekorno funkcionisanje. Cene Francolin pušaka u našim radnjama se kreću od čak 17990 dinara, do 149900 za Deluxe modele.

Svi modeli dostupni su u MP objektima „Srndać“ u Beogradu (Paštrovićeva br.2, na Hipodromu) i Šapcu (Masarikova br.2)